Diatomee

 
 

Diatomee is een betoverende performance, waarin muziek en zilveren objecten versmelten. Enerzijds een installatie met twaalf zilveren objecten van de hand van zilversmid Helena Schepens. Anderzijds een nieuwe compositie voor hobo en twee sopraansaxen van Axelle Kennes. Samen gaan zij de confrontatie aan.

Rode draad in dit muzikale en visuele verhaal is de even spectaculaire als onbekende wereld van de diatomee. Deze ééncellige zuurstofvoorzieners van de aarde worden vertaald naar zilveren objecten. Zilveren objecten worden opgenomen in een theatraal geheel met live muzikanten, choreografie en een hallucinant lichtspel. Dat alles moet samen de diatomee weergeven in zijn visuele pracht, maar ook in zijn andere eigenschappen, vol dualiteit: glashard en toch fragiel, klein en tegelijk onmisbaar. 

Ecologische thema's zijn niet ver te zoeken: Diatomee staat symbool voor zorgzaam omgaan met wat onze thuishaven, de wereld, in evenwicht weet te houden. Met dat gevoel van schoonheid vasthouden, sturen we het publiek naar huis. Smeedwerk: Helena Schepens
Compositie: Axelle Kennes
Choreografie: Frauke Mariën

Hobo: Frauke Mariën

Sopraansax: Sarissa Rombouts

Sopraansax: Eva Vermeiren

Dramaturgie: Helena Schepens & Axelle Kennes

duur: 45 min

 

De sereniteit van zilver getheatraliseerd