Axelle Kennes

 

Axelle (°1982) is pianiste en componiste, maar gebruikt vooral haar interesse in vele andere kunstvormen als bron van inspiratie.

 

Na een intense pianostudie bij Eliane Rodrigues en enkele muzikale avontuurtjes, groeide de drang tot creëren. Die vond zijn uitweg in de inspirerende studie compositie bij Wim Henderickx (Artesis). Een combinatie met de opleiding theaterwetenschappen (UA) tijdens de masterjaren, scherpte de multidisciplinaire mogelijkheden.

 

Een natuurlijke fascinatie voor de interactie tussen kunstvormen, uit zich vanaf de eerste werken. Zo componeerde ze in 2002 in samenwerking met de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen 'L Esprit du Silence'. Dit werk combineert de driedimensionale objecten van zilversmid Helena Schepens met het verloop en de vorm van muziek als vierde dimensie.

 

In 2006 werkte Axelle als componist, regisseur en muzikant mee aan twee dansvoorstellingen. 'TeRein' is een stukje absurd danstheater, ontstaan uit een samenwerking met choreografen van het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Voor de productie 'Smashed Looking Glass' werden dansers geconfronteerd met de muziek en de muzikanten van het ensemble Aranis, een groep waarmee ze jarenlang op de planken heeft gestaan.

 

In 2007 schreef ze in opdracht van Filip Van Huffel haar 'Story on the Body' bij zijn choreografie 'This is not a Body' die in première ging eind maart. Voor de compositie van de kinderopera Orphelie in de Bovenkamer kreeg ze dit jaar een creatieopdracht van Jeugd en Muziek.