Orphelie in de Bovenkamer | opera voor kinderen

 

Opera is leuk. Het bestaat niet alleen voor grote, slimme en deftige mensen... Sommige opera's zijn er speciaal voor kinderen. Daarom hebben wij gewerkt aan een hedendaagse opera, die helemaal is afgestemd op de leefwereld van kleine mensen van 9 tot 12 jaar. Muziek, beeld, zang en dans gaan hand in hand. Het resultaat is een overweldigende indruk.

 

Dit is een verhaal over het trieste meisje Orphelie. Haar liefste vriend Frederik is gestorven. Net zoals Orpheus in de onderwereld dat deed, gaat ze op zoek. Ze wil hem terughalen. Met haar verdriet trekt ze naar de bovenkamer, het veilige nest, waar ze samen uren hebben doorgebracht. De bovenkamer zit vol herinneringen, geheimen van Orphelie en Frederik. Dat hij haar op een dag naar beneden zal volgen, daarvan is ze overtuigd. Wanneer ze zich omdraait, zal hij achter haar staan...

 

Maar het is niet alleen Orphelie. Op elkaar gepakt in een veel te klein huis, leven ook moeder en Beer, haar kleine broertje. Zij lopen elkaar voor de voeten en Orphelies mooie droom lijkt in het water te vallen.

Het is een verhaal over verdriet een plaats geven, maar ook over nooit alleen zijn en elkaar heel graag zien.

 

Tekst en regie: Brick de Bois | Compositie: Axelle Kennes

 

Gecreëerd en gespeeld door artiesten van De Bovenkamer. Met de steun van De Vlaamse Overheid en Jeugd en Muziek Vlaanderen.